Bodem- en funderingstechnieken

Bodem- en funderingstechnieken zijn wij in gespecialiseerd. Door de jaren heen hebben we een ruime ervaring opgebouwd op het gebied van bodemtechnieken. Door deze lange ervaring kunt u, letterlijk, op ons bouwen met onze bodem- en funderingstechnieken.

Kennis van bodem en bodemtechniekenBodem- en funderingstechnieken

De Nederlandse bodem is zeer divers voor wat betreft de opbouw van grondsoorten en grondlagen. Wij leveren en verzorgen grondkerende constructies en innovatieve ankertechnieken voor keerwanden en kelders.

Ook verzorgen wij systemen voor de beheersing van het grondwaterniveau en infiltratiesystemen voor gebouwen op ‘staal’, ter voorkoming van palenrot en het indrogen van de bodem.

Bodem- en funderingstechnieken is dé basis voor elk bouwwerk

De kennis van de Nederlandse bodem en bodemtechnieken ziet u ook weer terug in onze funderingstechnieken. Want de basis onder elk bouwwerk is toch echt een goede fundering.

Voordat we daarmee kunnen beginnen ondernemen we eerst een aantal belangrijke stappen:

  • We maken een uitgebreide analyse van de ondergrond
  • We bekijken het bouwwerk en hoe dat wordt geconstrueerd. Een ondergrondse parkeergarage vergt immers een andere aanpak dan een woning.
  • Met deze informatie bepalen met welke bodem- en funderingstechnieken we de fundatie gaan aanbrengen
  • Uiteraard willen we de omgeving van de bouwplaats zo weinig mogelijk belasten met hinder. Dat geldt voor omwonenden maar ook om bijvoorbeeld schade aan monumenten te voorkomen

Omgeving is doorslaggevend voor fundering en funderingstechniek

De omgeving is ook de bepalende factor voor het kiezen van de funderingstechniek. Wanneer de overlast echt minimaal is, drukken we de damwanden in de grond met perssystemen en worden de funderingspalen de grond in geboord. En wij doen dat ook trillingsvrij en dus minder storingsgevoelig.

Meer weten of zelf een bouwwerk op de agenda en dus fundering? Neem vrijblijvend contact met ons en we vertellen u graag meer!

Een vrijblijvende offerte aanvragen?

Vul uw gegevens in en vraag vrijblijvend een offerte aan.